Leuven Vlaams

Leuven Vlaams

De geboorte van een Vlaamse universiteit te Leuven

Welkom op de pagina over "Leuven Vlaams".

In 1968, jaren na het ontstaan van de taalgrens brak in Leuven een studentenrevolte uit een eigen Vlaamse universiteit voor Vlaamse studenten in de Vlaamse stad Leuven vroeg. In deze studentenrevolte speelde ook KVHV-Leuven een grote rol in wat wij vandaag de dag zien als de historische gebeurtenis "Leuven Vlaams". 

KVHV-Leuven wil graag hulde brengen en stilstaan bij deze bijzondere gebeurtenis die 50 jaar geleden plaatsvond aan onze Alma Mater. Om de helden van toen te eren, de studenten van vandaag te informeren en ook vooruit de denken naar toekomst organiseert KVHV-Leuven verschillende activiteiten en initiatieven. Een overzicht van wat u allemaal mag en kan verwachten: 


1) Codexwedstrijd "Leuven Vlaams"

De codex is nog steeds de onmisbare bijbel voor de (Leuvense) studenten om te te kunnen cantussen. Zoals u mogelijk wel bekend staan vele historische gebeurtenissen in de codex beschreven maar tot op heden is er nog geen lied over "Leuven Vlaams". KVHV-Leuven schrijft daarom een wedstrijd waar iedereen, jong en oud, student en oud-student kan aan deelnemen. Schrijf een lied over "Leuven Vlaams" (meer info in het wedstrijdreglement) en maak kans op eeuwige roem in de codex als schrijver + 1250 euro!

2) Colloquium

3) Gaudeamus Igitur

4) Tentoonstelling 

5) TD: Vlaamse Nacht

6) Boek: "Ons Leven & Leuven Vlaams"

7)