Activiteiten

Hieronder kan je overzicht vinden van al onze publieke activiteiten. Deze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Opgepast voor sommige activiteiten dient er wel te worden ingeschreven, meer info beschikbaar per evenement. Interne activiteiten worden hier niet vermeld. Deze zijn enkel toegankelijk voor leden en alle informatie hierover is beschikbaar via het praesidium. 

 • 10 dec 2018

  Debat: Katholicisme in perspectief

  KVHV-Leuven sluit het eerste semester in schoonheid af met een groots debat over het katholicisme. Vier katholieken, elk van een andere strekking, gaan in gesprek over hun beleving van het geloof. Hoe praktiseren zij? Tot welk engagement worden zij bewogen? Brengt het katholicisme hen alle vier tot een even conservatieve moraal? En hoe staan zij tegenover andere godsdiensten? 
  Wellicht zullen er op deze vragen minstens zo veel antwoorden zijn als aanwezige sprekers. Achteraf krijgt ook u de gelegenheid om een vraag te stellen. 
  Het wordt ongetwijfeld een zeer boeiende avond!
  Het debat begint om 20u00 op 10 december in MTC 01.03

  Meer info
 • 15 okt 2018

  Het Verbond kegelt

  Maandag 15 oktober gaat het Verbond iets ongebruikelijks doen, namelijk sport! We gaan immers bowlen! Wie van jullie zal de ene strike na de andere gooien en wiens bal beland steevast in de goot? We zullen het allemaal zien! Praktisch: We spreken af om 19.30u. aan het verbondshuis om tegen 20u te kunnen beginnen met bowlen aan de Bowling Club aan de Naamsestraat 89. De uitbater van dit etablissement heeft echter een irrationele afkeer van studenten, dus om deze redenen doet niemand Verbondtextiel (polo) of zijn pet en lint aan op deze clubactiviteit. Pet en lint kunnen achtergelaten worden op het verbondshuis. Leve Groeie Bloeie, Vlaams Verbond!

  Meer info
 • 08 okt 2018

  Het Verbond quizt

  Aan de hand van een leuke quiz zullen de oud gedienden en de nieuwe leden elkaar leren kennen.

  Meer info
 • 06 okt 2018

  Colloquium Leuven Vlaams, Leuven Engels

  Naar aanleiding van 50 jaar Leuven Vlaams organiseert het KVHV-Leuven, in samenwerking met het Algemeen Nederlands Verbond (ANV) en de Vereniging Vlaamse Academici, een colloquium rond taal in het hoger onderwijs. 

  Meer info
 • 02 okt 2018

  Openingslezing KVHV Leuven: Montasser

  Op dinsdag 2 oktober heeft KVHV-Leuven de eer Montasser AlDe'emeh te ontvangen. Hij zal ons academisch jaar intellectueel inzetten met zijn lezing "Achter de schermen van Al Qaeda en IS".
  De lezing start om 20u00.
  Op het eind van de lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

  ►Biografie Montasser:◄
  -1989: geboren in een Palestijns vluchtelingenkamp in Jordanië
  -1991: verhuist met zijn gezin naar België
  -eerst naar Molenbeek, later naar Baardegem (Oost-Vlaanderen)
  -2012: behaalt een master in arabistiek en islamkunde aan de KU Leuven (grote onderscheiding)
  -2014: wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven
  -Sinds 2014: werkt aan een doctoraat over jihadisme, momenteel verbonden aan de KU Leuven
  -Juli 2014: trekt voor veldonderzoek en interviews met Belgische en Nederlandse jihadi's naar oorlogsgebied in Syrië, zat er één dag vast in een Al Qaeda-gevangenis
  -Sinds 2015: pedagogisch adviseur van de Go!-scholengroep Brussel
  -2015: richt de De Weg Naar op, een kenniscentrum
  -2014-2016: werkt als informant over jihadisten voor de Staatsveiligheid -januari 2017: veldonderzoek in Irak
  -maart 2018: nieuwe boek Dubbel leven

  ►Algemene info: ◄
  Waar?
  - MTC 00.14, Sint-Michielstraat 2

  Wanneer?
  -Dinsdag 2 oktober
  -Deuren openen om 19u40, lezing om 20u00
  -De lezing eindigt rond 22u00, waarna geïnteresseerden naar het verbondshuis (Naamsestraat 32) kunnen gaan, alwaar een gratis vat te hunner beschikking staat.

  Toegang?
  -Inschrijven is niet verplicht.
  -Gratis inkom.

  Achteraf is er ook een verkoop en signeermoment van 'Dubbel Leven'. Gelieve hiervoor het volgende formulier in te vullen opdat Montasser voldoende boeken kan meenemen: https://goo.gl/forms/thCedfF8QAQr1doJ2

  Leve, Groeie, Bloeie Vlaams Verbond!

  Meer info