Activiteiten

Wij organiseren regelmatig activiteiten. In het verbondshuis beschikken we over onze eigen bar en cantuszaal. Kom gerust eens langs. Elke maandag is er een activiteit, donderdag om de twee weken is onze bar open!

Meer info over de activiteiten vind je hieronder.

 • 04 dec 2017

  Lustrumcantus

  Seniores, commilitones, schachten, sympathisanten

  KVHV-Leuven viert feest! Groot feest want we bestaan 115 jaar met andere woorden ons XXIII'ste lustrum. Daarom voorzien we speciaal voor studentikoos Leuven een avond van stijlvol doch zeer leutig studentikoos plezier. En dan doen we naar oude Duitse traditie met pianobegeleiding. Speciaal voor deze feesteditie zal de prijs van deze cantus gehalveerd worden, 5 ipv 10. Drinken doet u uiteraard dubbel zoveel. Deze cantus is trouwens open voor iedereen die zich sympathisant acht van ons Verbond.

  Ik kijk er alvast naar uit! Graag tot dan!

  Multi

  ►►Praktisch:◄◄

  Verzamelen: 20:00
  Io Vivat: 20:30
  Locatie: Naamsestraat 32, onderste bel
  dresscode: casual chic

  Leve, groeie, bloeie Vlaams Verbond!

  Meer info
 • 03 mar 2018

  Galabal van het Vlaams Verbond

  Zie de knop 'Galabal' hierboven in het menu voor alle informatie hieromtrent.

  Meer info
 • 05 mar 2018

  Lezing Hendrik Bogaert

  In de voorbije jaren, is onze inclusieve samenleving enorm geëvolueerd. Een aantal elementen in die evolutie hebben te maken met diversiteit, cultuur, levensbeschouwing, en socio-economische solidariteit. De raakvlakken van die verschillende elementen komen Bogaerts essay ‘In vrijheid samenleven’ aan bod, met als centrale vraag: hoe kunnen we zowel onze welvaartsstaat als onze vrije samenleving duurzaam bestendigen?


  Hierbij analyseert Hendrik de vraag of het nodig kan zijn om sommige vrijheden van de enen matig in te perken, om blijvend te kunnen garanderen dat anderen nog vrijheden over houden. In tegenstelling tot sommigen is zijn antwoord op die belangrijke vraag wel bevestigend; namelijk dat redelijk tussenkomen nu nodig, gepast, en ook proportioneel is.

  Want hoe dient de samenleving om te gaan met vrijheden en rechten? Wat moet de overheid doen indien bepaalde vrijheden en rechten met elkaar botsen? Is het verbod op religieuze symbolen in openbare functies een schending van de mensenrechten of net een bescherming voor een open, vrije samenleving? Kan het afschaffen van de dubbele nationaliteit bijdragen tot een betere integratie? In welke mate kan herverdeling op een rechtvaardige wijze gebeuren? 

  In zijn essay 'In vrijheid samenleven' antwoordt Hendrik Bogaert (CD&V) op deze en vele andere vragen. 

  KVHV heet jullie allen welkom op maandag 5 maart in de kleine aula van het MTC waar Hendrik Bogaert zijn visie op deze kwestie zal toelichten.

  Meer info
 • 26 mar 2018
 • 21 mei 2018

  Kiescantus

  Op een stijlvolle traditionele cantus wordt de nieuwe Praeses en zijn bestuur verkozen


  Meer info
 • 10 jul 2018

  Overdrachtscantus

  Op 11 juli 00:01 wijden we plechtig onze nieuwe senior Kaiser in. Iedereen welgekomen op Naamsestraat 32, 21 uur io vivat.

  Meer info